30.12.2017 | 0:01
Мъж живее 4 г. с куршум в главата, иска 500 000 лв.
Стрелецът е 40-годишният бивш полицай Александър Кънев

42-годишният Тихомир Иванов от Велико Търново вече 4 г. живее с куршум в главата. Делото срещу стрелеца започна преди 10 дни, а искът на Иванов е за 500 000 лв. На 14 декември 2013 г. около 1.30 ч. две компании се разминават по ул. „Охрид“ във Велико Търново. След разменени реплики, мъж от едната компания вади пистолет „Макаров“, прострелва в главата свой опонент, след което насочва оръжието към слепоочието си и дърпа отново спусъка.

Стрелецът е 40-годишният Александър Кънев – бивш военен и брат на загиналия през 2010 г. при катастрофа с линейка полицай Кънчо Кънев. Простреляният от него мъж – 38-годишният тогава Тихомир Иванов. И двамата ранени са транспортирани в критично състояние в болницата във Велико Търново.

По чудо лекарите успяват да спасят животите им. В главата на Тихомир обаче остава куршумът. Медиците му казват, че няма как да го извадят и той трябва да живее с него до края на дните си. „Вече съм 80% инвалид и с 200 лева пенсия. Губя памет, понякога съм зле, но всички възможни лекари казаха, че не могат да ми помогнат. Примирих се, но искам 500 000 лева обезщетение, защото този човек ми съсипа живота“, казва Иванов, цитиран от в. „Борба“.

Мъжът казва, че не познава Александър Кънев. Не си спомня и нищо от фаталната нощ. Бил в кома дни наред, отслабнал с 26 килограма. Разследването пък се проточило заради експертизи и издирване на свидетели. Окръжният съд във Велико Търново даде ход на делото в средата на декември, като Тихомир Иванов е конституиран като граждански ищец и частен обвинител. Подсъдимият Александър Кънев пък не се признава за виновен и иска съкратено съдебно следствие, но с разпит на посочени от него свидетели, а не на всички на държавното обвинение. Следващото заседание ще е в края на януари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране