14.01.2016 | 10:42
Местан атакува Борисов, че е заел страната на Доган
Изключеният лидер се оплака, че срещу него се водела епитетна война

Изключеният от ДПС Лютви Местан си намери нова мишена след досегашните си съпартийци. Този път той атакува премиера Бойко Борисов за реакцията му и коментарите му по повод случилото се в движението по празниците. Местан директно нареди премиера до почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

 “Аз съм безкрайно изненадан от изключителната емоция, с която той реагира на една моя метафора – че съм стъпил на “руска мина”. Аз не знам защо премиерът го прие лично и реагира толкова емоционално, след като и вие бяхте на тази пресконференция и откровено разбрахте, че адресат на тази метафора е речта, след която бях отстранен!?

Аз не знам защо г-н Борисов се нарежда до хората, които визирах с метафората за “руската мина”. Аз не съм я адресирал към него, защо той се припознава? Защо се нарежда там, след като казва, че няма нищо общо?”

Новите обвинения Местан изсипа пред медиите в парламентарнте кулоари. Той продължи с намеците, че премиерът е на страната на ДПС. Попитан дали министър-председателят е заел страна, Местан заяви:

“Г-н Борисов има страна” и поясни, че не е неговата, на Местан, страна.

От думите му пролича и ревност, че медиите вчера се били прехласнали по харизмата на Борисов, поради което детронираният лидер на ДПС се отказал да дава пресконференция.

Местан пак се закани, че ще съди всички, които са го обвинили в шпионаж, не само медии, а и политици, и анализатори, като сред имената спомена това на историка и шефа на НИМ Божидар Димитров.

За целта днес по обед имал среща с юридическа кантора, за да се консултира как да процедира.

Той се оплака, че срещу него бившите му съпартийци

водели “епитетна война” и отсега определяли неродения му политически проект като ислямистки. Още обаче не казва ще прави ли партия, или не.

“Ние още не сме заявили намеренията си, а те вече са обект на сериозна атака. Целта е първо унищожаването ми – моралното, дано да е само морално. Второ, да не ми се оставят полезни ходове и третата най-важната цел – ние все още не сме обявили намерение за създаване на нов политически субект, а той вече е обявен за ислямистки.  Ако целта на тези масирани организирани внушения е да легитимира евентуални противоконституционни действия срещу мен и моите съмишленици, това вече би означавало връщане към мракобесни времена”, оплака се Местан.

Независимият депутат и бивш депесар се оправда още, че не е изнасял секретни документи в турското посолство по никакъв повод, но призна, че до такива е имал достъп, най-малкото по време на заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Местан повтори оплакванията си за свалената му охрана, но сам влезе в тотално противоречие  – хем иска да узнае защо му е била свалена охраната от НСО преди Коледа, хем не знаел защо изобщо му е била назначена – било класифицирана информация и от службата не му обяснили, ама и той не се е интересувал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране