03.09.2015 | 18:00
Местан: ДПС не ламти за власт
Партиите в управлението не могат да постигнат успехи, тъй като са идейно несъвместими

ДПС може да бъде отговорна, дори когато е в опозиция и неслучайно всички значими решения се взимат с нейно участие. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан по повод подкрепата на движението на антикорупционния закон, внесен от вицепремиера Меглена Кунева. Той обаче мина на първо четене, тъй като не беше подкрепен от партьорите на ГЕРБ и Реформаторския блок във властта – Патриотичния фронт и АБВ.

“Когато говорим за необходимост от нов, ясен, изчистен, евроатлантически профил на управлението, ние нямаме предвид непременно съучастието на ДПС в една такава управляваща коалиция”, уточни той и даде да се разбере, че ДПС не ламти за власт.

Вчера лидерът на движението Лютви Местан призова за нова формула във властта без участието на националистически формации, каквато според него е Патриотичният фронт. Според него днешното гласуване на антикорупционния закон потвърди категорично тезата му, че стабилността на този кабинет е едно добро пожелание, мечта на лидерите на управляващата коалиция, макар реалността да е доста по-различна.

Местан коментира още, че партиите в управлението не могат да постигнат успехи, тъй като са идейно несъвместими. Той преповтори тезата си, че без идейна съвместимост и без ясни общи приоритети като данъчна политика, пенсионна реформа, социална политика и обща оценка за външно политическите кризи, които според него са “Ислямска държава”, бежанска криза, украинска криза, не може да се говори за стабилно управление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране