09.01.2016 | 17:21
Местан можеше да си иде тихо
Изгоненият от ДПС готви нов политически проект

Лютви Местан е имал начин да се оттегли тихо и кротко, но реакциите му – посещението в турското посолство на 23 декември и останалите му действия, не са позволили това да се случи. Затова и се е стигнало до публичното му отстраняване. Това заяви кметът на Кърджали и временен областен председател на ДПС Хасан Азис. „Всички гласуваха единодушно за изключването му”, категоричен бе той.

Хасан Азис уточни, че очаква откъм Местан да излезе нов политически проект. Кърджали е единна и сплотена организация и няма нито един признак да разцепление, увери Азис. Той увери, че в партийната организация е задействан инстинкт за самосъхранение, въпреки че от там е бившият председател на ДПС и въпреки че “външният фактор е много важен”.

“Вчера в Кърджали се случи това, което трябваше да се случи – беше задействан партийният инстинкт за самосъхранение”, обясни Хасан Азис. Това, което беше заявено от пресконференцията, е че структурата остава в политиката и остава диалогът с избирателите. “При всичко положения това няма да бъде само един разговор, ние очакваме да излезе политически проект от заявеното”, обясни Хасан Азис.

Той допълни, че няма повод за отцепването на други членове или група хора от структурата на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране