28.04.2015 | 8:15
Метрото качва още 32 000 пътници
От 8 май стига до Бизес парка в София

Още 32 000 пътници ще ходят всеки ден на работа с метрото от 8 май. Тогава ще е готово разширението на подземната железница до Бизнес парка в  столичният квартал „Младост” 4. Отсечката ще има 3 метростанции.

Първата спирка ще е пред магазин „Деница” и се нарича „Александър Малинов”. Втората ще е пред хипермаркет „Хит” на кръстовището на улиците „Москов” и „Балан”, а общинарите са избрали за име „Акад. Александър Т. Балан”.

Последната станция ще е „Бизнес парк”, където до края на май ще е готов и паркинг за 110 коли.В началото на април общината пусна и отсечката до аерогарата. Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият – към Бизнес парка, а последната обща спирка преди разклонението е станция „Младост” 1.

Двата участъка струват 119 млн. евро и са финансирани по Оперативна програма „Транспорт”. Според прогнозите на „Метрополитен” новите станции ще намалят замърсяването на въздуха с 11 000 т вредни емисии годишно, а шумът ще падне с 15%. В момента се строи продължението на втората линия с още една станция до ул. „Сребърна”, която ще е готова през юни 2016 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране