13.09.2015 | 9:46
Михаил Миков: Кадиев приключи, хиляди нови членове влизат в БСП
Според червения лидер десните направили София най-богатия и най-задлъжнелия град

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува досегашното управление на десните партии в София и изтъкна, че в момента столицата е най-богатият и най-задлъжнелият град. Пред Нова ТВ Миков заяви, че кандидат-кметът на БСП в София Михаил Мирчев има добри шансове и може да отиде дори на балотаж.

“Проф. Мирчев има много добри шансове. Той внася политически елемент в местните избори. Може да реабилитира политиката в местната власт. Смятам, че ще отиде на балотжа. София е най-богатият и най-задлъжнелият град. Как живеят хората в крайните квартали? В София е нужна друга политика. Десният модел презастрои София, превърна я в две части – лъскава витрина и един квартал като “Люлин”, каза Миков.

Той коментира и факта, че Георги Кадиев ще се кандидатира самостоятелно за кмет на София, заради което бе изключен от БСП. “Няма враг. Кадиев приключи, смятам че това е всичко по въпроса. Коментарите по този случай ще заглъхнат постепенно. Да е жив и здрав”, каза Миков.

И допълни: “Огорчението в редовия социалист е много силно от такъв тип поведение. Единствено кариерата не може да бъде причина за участие в политиката. Във всички партии се случва да си тръгват знакови лица. Хиляди нови членове влизат в БСП. Сигурно сред тях бъдещето ще покаже нови знакови лица”.

Миков каза, че е говорил с Кадиев и му е заявил, че прави грешка. Според него този случай не е много важен за бъдещето на левицата. “Вляво автентичната опозиционна партия е БСП”, категоричен е Миков.

Според него е нормално да има подобни проблеми, като този с Кадиев в една демократична партия. “ГЕРБ няма проблеми. Там бащицата ги миропомазва един след друг”, даде пример Миков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране