28.06.2023 | 20:54
Милионерът Терзиев иска София с парите на столичани
Обяви дарителска акция за кампанията си, а пиарката на Кирчо и Лена пак реши да се направи на умна

Завъртя се първата гореща интрига около кандидат-кмета на София – Васил Терзиев. Предприемачът, за когото от “Продължаваме промяната-Демократична България” гарантират, че ако стане градоначалник на столицата няма да краде, защото е достатъчно богат, очаква хората да финансират предстоящата му кампания, въпреки своето завидно финансово благосъстояние.

Още на челната страница в сайта на кандидат-кмета – www.vassilterziev.bg, е програмиран бутон “ДАРИ”, установи проверка. За титуляр на дарения е посочена “ПП “Продължаваме промяната” и сметка в Уникредит Булбанк. Мераклиите да подпомагат кампанията на милионера, кандидат за кмет, имат няколко опции като суми, с които биха искали да го подкрепят – от 25 до 2500 лв., или “друга сума”, по-голяма от последната.

По-рано тази вечер на въпрос на БНТ кой ще финансира кампанията му, Васил Терзиев обяви, че е вложил лични средства, но очаквал и дарения, като всичко щяло да бъде отчетено и прозрачно. Ако такива постъпвали, значи, че е успял да спечели доверието на хората: “Нормално е един кандидат да подкрепи собствената си кампания, но не това да бъде основният източник на средства, защото тогава значи, че не си успял да спечелиш доста широк кръг хора – граждани, бизнес, които да ти гласуват доверие”.

Дарителската акция на страницата на бизнесмена и първото му телевизионно участие тази сутрин потресоха бившата пиарка на “Промяната” Диана Дамянова. Тя отправи “три малки забележчици” в социалната мрежа.

“Сутрешният блок е напълно неподходящ за представяне визията на кандидат за кмет, а когато и той самият не се справя много, става доста зле.

Аз съм богат и няма да крада е много порочно внушение, особено в страна, в която се става богат именно чрез кражби. Знам, че случаят не е такъв, но това не променя мнението на обществото, дори навярно го раздразва още повече.

Наличието на бутон “Дари” на челната страница на кампанията на кандидата-милиардер е направо скандално. Ще трябва повече да се постараете за моя глас… Ако ви е важен, де”, написа Дамянова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране