30.01.2016 | 0:01
Министър Лили рекламира частна верига магазини
Павлова нарушава Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

В платен репортаж в рекламния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова не само прерязва лентата на нов магазин на частна строителна верига, но и прави рекламно изказване за неговите преимущества.

С участието си в рекламния материал Павлова директно попада под ударите на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, в който е записано: „Лице, заемащо публична длъжност, няма право да дава съгласие или да използва служебното си положение за търговска реклама“ (чл. 11). Законът предвижда за първо провинение санкция от 5000 до 7000 лв., ако публично лице е дало съгласие или е използвало служебното си положение за търговска реклама.

През целия вчерашен ден от Министерството на регионалното развитие и благоустройството нямаше изявление, чрез което да бъде показано, че рекламата е заснета без знанието на министъра или че тя е станала обект на нечия спекулация.

Да поканиш министър да реже лентичка вече е всекидневие, но когато министърът влезе в ролята на рекламен агент и започне да изтъква предимствата на определена търговска верига, идват подозренията за други отношения, различни от нормалните, между бизнес и държава, коментират запознати.

1 коментар

  1. кенефофф каза:

    А, че кой каза че е лице заемащо публична длъзност. Дова е дебел гъз маскиран като гьон сурат. Така, че закона не вАжи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране