05.05.2022 | 11:02
Министри в корупционни схеми. Печелят по 110 млн. лева на месец?
Оказва се, че България купува руски газ, но чрез посредници, коментира Даниел Митов

Оказва се, че хора от правителството и свързани с него близки икономически интереси си печелят по 100-110 млн. лева на месец. Дотук с нулевата толерантност към корупцията! Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Според него, България продължава да купува руски газ, но през посредници.

“Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на “Булгаргаз”. Изведнъж тази фирма става много важна. Тя освен, че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102€, ако не се лъжа, а го купуват на 82€”, добави той.

Управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата, коментира Митов.

„Заради описаните корупционни схеми Делян Добрев и г-н Чолаков ще подадат сигнал в МВР и до ДАНС за разкритията, които бяха направени вчера за газовите доставки. Надяваме се службите да си свършат работата!“, добави той.

„На кой бе нужно да се приема решение от Народното събрание, което не променя нищо, а потвърждава декларацията, която приехме преди 2 месеца. Съвършено безсмислено, некадърно, импотентно е отиграна ситуацията, с което се целеше само да оцелее коалицията“, коментира Митов.

Нашата идея беше България освен да помогне на Украйна, да модернизира и своето въоръжение, добави той.

„Можеше да изпратим системи за противовъздушната отбрана, можеше да им дадем онова ръждясало съветско желязо, което на нас в момента не ни служи. То щеше да е от полза на Украйна. В същия момент, както направи Словакия и други държави, можеше да се договорим с нашите съюзници за доставка на модерно, съвместимо с натовските стандарти ПВО“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

„С цинизъм подходи това мнозинство. Тези хора изразиха дълбока загриженост. Вчера изслушахме много приказки от страна на „Продължаваме промяната“ и на други партии за това колко е тежка ситуацията и как се нарушават всякакви стандарти за водене на бойни действия, чухме за зверствата на руската армия в Украйна. В същия момент обаче не направиха абсолютно нищо, освен да изразят някаква дълбока загриженост. Позор!“, коментира той.

„Какво ще ремонтираме сега? Имаме капацитет за кораби, но те не могат да стигнат до пристанище Варна, тъй като Русия е блокирала достъпа в Черно море. Техниката, която трябва да се ремонтира е стара съветска. Нужни са части. Те идват от Русия. Как да стане?“, попита Митов.

„Не знам дали трябва да искаме вот на недоверие. Това правителство ще си отиде по естествен път“, подчерта той.

Партия ГЕРБ спокойно може да влезе в управление помъдряла и да не повтаряме стари грешки, каза още Даниел Митов.

1 коментар

  1. Дарвин каза:

    Колко жалък е Къдравата Сю.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране