08.04.2017 | 15:16
Митов пак изпълзя, натиска се за външен министър
Фаворит за поста обаче е служебният първи дипломат Ради Найденов

Даниел Митов отново се натиска за министър на външните работи. Седмици след парламентарните избори, когато стана ясно, че ГЕРБ е първа политическа сила и пак ще управлява страната, той напомни са себе си с поредица от тв интервюта.

Според източници от ГЕРБ, той се натиска отново за външен министър. Митов е бивш щатен служител на Международния демократически институт на САЩ е вероятно ще разчита на посолството на САЩ у нас. Към момента обаче Бойко Борисов и патриотите са заложили на служебния министър на външните работи Ради Найденов, който вероятно ще запази поста си и в следващото управление.

Даниел Митов ще остане в историята с няколко големи гафа. На първо място това бе смяната в последния момент на българския кандидат за ООН – Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Седмици наред след вота, при който и двете българки загубиха, всички обвиняваха премиера Борисов, но никой не се обърна към Даниел Митов, който би трябвало да понесе най-голямата тежест на този срамен акт. Първият дипломат мина между капките.

Митов не намери думи, с които да защити страната ни, когато македонският превдожурналист Миленко Неделковски брутално поруга паметника на загиналите ни бойци на връх Каймакчалан. Тогава на България и нейните „дипломати“ им трябваха няколко дни, за да реагират и то не дотам адекватно. Наложи се да се намесят медиите, за да затворят устата на Миленко.

По същия начин Митов постъпи и при опита за преврат в съседна Турция през лятото. Да си припомним как външният министър забрани на посланика ни в Анкара Надежда Нейнски да говори. Няколко дни сънародниците ни бяха в неведение какво се случва на стотина километра от границата ни. Митов отново се държеше напълно неадекватно.

Като капак, първият ни дипломат неуспешно използва социалните мрежи като Фейсбук, за да коментира изключително опасни за страната ни изказвания на чужди премиери и президенти. Оправдава се, че прави всичко в името на сигурността и стабилността на България. Митов няколко дни неглижира претенциите на Реджеп Таип Ердоган, че част от българските територии трябва да станат турски. Едва три дни след като Гърция остро и официално заяви, че подобни думи са недопустими, Митов пусна съобщение във Фейсбук. Той заяви, че „Не коментирам границите на сърцето на Ердоган“. Как може чуждите дипломати да ни приемат сериозно, когато ние комуникираме с тях чрез Фейсбук и единственото, което може да кажем, когато защитаваме територията си е: „Не коментирам“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране