23.03.2015 | 8:15
„Миячът на чинии“ на Кеймбридж стига до съда
Проф. Русчев дава докторанта Златев на "компетентните органи"

Професорът по право на Софийския университет Иван Русчев е изпратил мейл до докторанта на Кеймбридж и възпитаник на Алма матер Златин Златев, че го дава на „компетентните органи в Република България за образуване на досъдебно производство” срещу него.

Професорът е приел поканата за доброволно изпълнение на Златин, в която докторантът иска 128 000 лири за причинени неимуществени вреди, като „очевидна заплаха за разправа с мен, включително по съдебен ред, и очевиден опит за изнудване”. съобщава „Труд“.

Скандалът тръгна, след като магистърът по право обвини ВУЗ-а, че го къса три пъти за докторантура, а преподавател му обяснил, че нивото му на интелигентност е ниско.

Младежът твърди, че въпреки това е успял от тази година да стане докторант по гражданско право…, но в Кеймбридж. Преподавателят проф. Русчев пък отвърнал, че Англия има нужда от миячи на чинии.

От Софийския университет не отрекоха непремерените думи на преподавателя, но обясниха, че той е бил провокиран от провокативно поведение на младия мъж. Освен това от Алма Матер изразяват съмнение, че той е именно докторант в Кеймбридж.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране