29.01.2016 | 0:01
Младеж нахлу в 5 ч. в стаята на гаджето си, завари в леглото майка й!
По всяка вероятност той влязъл за ласки, но го нарочили за влизане в чужд имот

Ромео и Жулиета са най-коментираната тема в едно от най-големите села на региона – Граница, след като зам. – административният шеф на Кюстендилски районен съд съдия Николай Николов върна за допълнително разследване случка между двамата влюбени, разиграла се през месец май миналата година. Главните действащи лица в нея се оказват местните младежи Митко и Боянка от селото, пише struma.bg.Разследването по случая е уникално, тъй като официално е за влизане в чуждо жилище нощем, коментират юристи от Кюстендил. Обикновено влизането в чуждо жилище е част от деянието кражба, но по време на разследването станало ясно, че Митко нямал намерение да краде, или поне не нищо материално.

Следователите установили, че Боянка и Митко са бивши гаджета. След като се скарали, Боянка се прибрала в дома си и си легнала в детската стая на къщата, в която живеела с родителите си. Освен Боянка в детската си легнала и майка й. Около 05:10 ч. призори в стаята нахълтал влюбеният Ромео и запалил осветлението. С огромна изненада обаче открил, че от съседното легло наднича майката на Боянка. След като установил, че не е сама в стаята, влюбеният младеж побягнал, прескачайки през оградната мрежа на имота.

На сутринта Боянка се оплакала в полицията и срещу бившето гадже било образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище нощем, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години.

Разследващите установили, че среднощната поява на Митко не било прецедент, а по-скоро практика двамата млади да се виждат.

Според съдия Николов обаче, за да бъде виновен Митко, е нужно не само да е влязъл в спалнята на бившата си приятелка през нощта, но и да е използвал за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства. По време на разследването обаче следователите така и не са събрали доказателства в тази посока.

„Само влизането в чуждо жилище, без да е осъществен улесняващият акт, не съставлява престъпление”, пише в решението си съдия Николов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране