10.01.2024 | 20:12
Мустафа Карадайъ заплаши със съд, ако ровят материалното му състояние
За пореден път твърди, че в оставката му няма никаква интрига

Подалият наскоро оставка от лидерския пост Мустафа Карадайъ написа ултиматум до медии, анализатори и бивши свои съмишленици. Мустафа Карадайъ се оттегли сам от предеседателското място в ДПС внезапно, а трети месец не се появява и на публични места.

През последните дни обаче няколко бивши членове на ДПС гостуваха на различни медии, за да коментират хода на почетния председател Ахмед Доган да номинира Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на партията, а покрай това и причините за оставката на Карадайъ.

Бившият зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир заяви в интервю за БНР, че има информация, че една от причините да бъде махнат Мустафа Карадайъ е, „че е бъркал в касата с държавната субсидия на ДПС“. В предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ намекна пък, че Карадайъ се е поддал на натиск от Анкара и че в „последните години се е възгордял и се е помислил за истинския председател на ДПС“. Според Тахир Карадайъ в момента се намира или в Боянските сараи при Доган, или в Турция.

Ето какво каза той за първи път от деня, в който слезе от високата политическа сцена:

Уважаеми представители на медиите! По принцип не се отговаря на внушения и откровени лъжи, но някои журналисти и анализатори, опитващи се да се представят за познавачи на ДПС, както и изгонени от партията преди повече от 20-25г лица прекалиха в опита си да използват в максимална степен журналистическото внимание около моята оставка. Сериозните медии, журналисти и анализатори се опират на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции и мераци на определени лица. Тези лица не могат да ангажират общественото внимание с нищо друго, освен с подобни псевдоанализи и откровени лъжи и внушения. Първо, нека да припомня още веднъж мотивите за моята оставка.

„Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията.“ Кое от написаното не е ясно?

Второ, за материалното ми състояние да се правят внушения от рода на това „говори се“, „непроверена информация от достоверни източници“ нито е достойно, нито е етично, нито е морално! Това, което имам, съм го декларирал пред Сметната палата. Декларациите са публични. Всичко останало са откровени лъжи и манипулации. Ако продължат с лъжите и внушенията, ще си потърся правата по съдебен ред. Позволявам си да призова сериозните медии, журналисти, анализатори и коментатори да се позовават на проверена информация и конкретни факти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране