03.06.2018 | 22:30
МВР не знае колко точно е администрацията му

Министерството на вътрешните работи не може да отговори точно колко щата са заети от административни чиновници. Това признание направи министър Валентин Радев в отговор на въпрос от депутата от „БСП за България“ Тодор Байчев.

„Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е администрация и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно засега да направим това сравнение, но е възложена такава задача и колегите го правят“, опита се да обясни министърът.

„Общият брой на служителите на общата администрация е 6942, специализираната – 4611. Това са двете числа. Аз ги събрах – 11 500, общо около 24%. Имам и друго число – 13,5. Аз самият се опитвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията“, заявява Радев в отговора си до Байчев.

В бройките влизат работещите в Медицинския институт на МВР, както и обслужващ персонал за спомагателни дейности като почистване на служебни и складови помещения, поддръжка на сгради, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, отглеждане на служебни животни и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране