19.01.2024 | 10:27
МВР щурмува дома на Божков заради убийството на Алексей Петров
Търси се връзка с убийството на Трактора

Спецполицаи от СДВР и националната полиция са влезли на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков, съобщи Нова тв, без да се позовава на източник. Няма официална информация каква е причината за спецакцията. Търси се връзка с убийството на Алексей Петров.

Акцията се провежда по неотложност под ръководството на МВР, прокуратурата няма отношение към нея. Когато МВР приключат с действията си, трябва да ги докладват на прокуратурата. Твърди се, че от МВР са търсили документи за определени фирми.

Миналото лято Васил Божков се върна от Дубай, където се укриваше от 2020 г. Тук срещу него се водят три дела – т.нар. криминално, второ за таксите от хазарт и трето, свързано с притежаваните от него антики. Срещу Божков се водеше и четвърто дело – за опит за държавен преврат. То обаче се оказа прекратено от прокуратурата на 1 юни, близо 2 месеца преди завръщането на бизнесмена от Дубай, където три години се укриваше от делата с 18 обвинения.

В момента Божков е под домашен арест. Адресът, на който изтърпява мярката си за неотклонение, е един от претърсваните днес, твърди Нова тв.

Алексей Петров бе застрелян 10 дни преди завръщането на Божков. И досега убийството му остава неразкрито, като наскоро се разбра, че разследващите дори не могат да „пробият“ в айфона му и търсят за това помощ от ФБР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране