19.03.2016 | 0:01
Най-богатият китаец стана спонсор на ФИФА
Състоянието на Уан Дзянлин е почти 63 милиарда долара

Китайският конгломерат „Уанда Груп“, собственост на най-богатия китаец Уан Дзянлин, подписа договор за партньорство с ФИФА и ще бъде основен спонсор на футболната централа до 2030 г.

Контрактът бе подписан в Цюрих от Дзянлин и новият президент на ФИФА Джани Инфантино, като според договорката Уанда ще има права върху всички състезания под егидата на ФИФА, включително и следващите 4 световни първенства. „Щастливи сме да приветстваме Уанда Груп във ФИФА. Това е компания, която отдавна е обвързана с футбола и подкрепя активно нашия спорт от много години“, коментира Инфантино след подписването на договора.

„Ние сме изключително мотивирани да промотираме футбола в нашата страна и да вдъхновяваме следващите поколения. Китайското правителство е отдадено на тази идея и нашата компания силно подкрепя техните усилия. Ние имаме пълно доверие на ФИФА и новосформираното ръководство на организацията, под ръководството на Джани Инфантино“, заяви Дзянлин. „Уанда Груп“ се занимава с бизнес в 4 основни индустрии – строителство, висококласни хотели, култура и туризъм, универсални магазини. Компанията е собственик на най-голямата верига киносалони в света. През 2013 г. всичките й активи са възлизали на $62,8 милиада долара.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране