11.01.2016 | 0:01
Напрежение във волейбола
Радостин Стойчев се заяде с Пламен Константинов, Гибона замълча
Пламен Константинов

Напрежение се заформи във волейболните среди, след като България не можа да се класира за Олимпиадата в Рио през август. Атаката пое бившият селекционер Радостин Стойчев, който обяви, че сегашният наставник Пламен Константинов не си разбира от работата. Треньорът на Тренто обаче сам се посрами, защото не разбра думите на Гибона на прибиране от Берлин. А те бяха, че на националния ни отбор му предстои подмладяване, което означава, че отдолу трябва да влязат момчета, които да станат втори ешелон на състава.

“Когато чуете, че един треньор или специалист ви говори за подмладяване, значи не си разбира от работата. Треньорът трябва да дава спортни аргументи на състезателите как да си свършват работата. Много е лесно да се каже, че ще се подмладява. Не може националният отбор да се подмладява. Не смятам, че решението е да се зачеркват състезатели с качества, важно е да бъдат включвани и млади играчи, но генерално подмладяване е аматьорско”, обяви Стойчев, след като откри академията, в която е партньор с Матей Казийски.

“Играчите, които бяха в Берлин, се опитаха с каквото могат да помогнат. Не можем да виним някого, че има по-ограничени възможности. Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач срещу Русия (0:3). Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. Относно мача с Франция (0:3), аз не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили вече поставената цел. Руснаците определено не са в перфектно състояние, но очевидно и ние не бяхме на нивото, на което бяхме на европейското. Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи. След мача с Финландия (3:1) аз и момчетата имахме надежда, че можем да постигнем нещо повече. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво”, каза Константинов на летището.

“За съжаление не успяхме да се противопоставим нито на Франция, нито на Русия. Жалко, че изпускаме Олимпиадата, което е фатално за волейбола като цяло. Жалко за младите, които не са били, а е хубаво да видят какво е да си на подобен форум. Трябва да се мисли за Световното първенство в България през 2018 г., където да се даде шанс на млади момчета да трупат опит в мачовете от Световната лига, защото това е пътят”, обяви либерото Теодор Салпаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране