11.04.2017 | 16:16
Настаняват Марешки в държавно жилище, нямал апартамент в София
Депутатът има спортен автомобил "Шелби Супер Кар", изработен по поръчка. Струва 400 хиляди долара

Милионерът и нов спасител на държавата Веселин Марешки, ще ползва държавно жилище като депутат, съобщи самият той. Причина била, че не разполага с имот в София, а искал да бъде редовен народен представител и да присъства на всички заседания.

Съгласно закона, депутатите, които не са от София, действително ползват държавни жилища. Те обикновено са луксозно обзаведени за сметка на данъкоплатеца, и често им правят ремонти – при влизане на нови депутати. Повечето от тях са в скъпарски елитни столични квартали, от типа на “Изток”. А ако няма свободни жилища, или примерно се изчаква ремонтът, то скъпите депутатски тела отиват на хотел. За сметка на данъкоплатеца.

С влизането на Марешки в подобен апартамент, олигархичната гротеска минава всякакви граници. Самият Марешки има спортен автомобил “Шелби Супер Кар”, изработен по поръчка. Струва 400 хиляди долара. Също така има близо 20 аптеки в цяла София. Една единствена от тях да и преустрои задното помещение на жилище, и проблемът му е решен. Съвсем отделно, дори със заплатата на депутат, е напълно възможно под наем да се вземе добро жилище. А какво остава за човек, който сам твърди, че имал “няколко стотин милиона”.

Историята със служебните депутски апартаменти е абсолютна политическа порнография. Народните избраници взимат по 3000 лв. чиста заплата, отделно още 2/3 върху нея за работа в комисии, плюс имат и 1500 лв. месечно “безотчетни” и “за сътрудници”. Чисто един депутат слага поне 6 бона в джоба, и към този лукс трябва да му добавим и служебно жилище, както и служебен мерцедес за около 1/3 от депутатите. И съвсем отделно, партиите в парламента получават партийна субсидия, като най-малката (тази на Марешки) ще е 1,5 милиона на година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране