24.11.2018 | 0:01
Назначили щерка на Цветанов в Световната банка „по същите критерии” като Петя Дикова в bTV
Кристалина Георгиева не съдействала на дъщерята на Цветанов

Най-голямата дъщеря на Цветан Цветанов е наета от Световната банка по същия начин, както щерката на журналиста Сашо Диков – в bTV. Това обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ пред репортери в Народното събрание.

Диков попита Цветанов по какъв начин Гергана Цветанова е започнала работа в Световната банка и дали за това е съдействала бившият еврокомисар Кристалина Георгиева, която сега е главен изпълнителен директор в банката.

Парламентарният шеф на ГЕРБ отрече това и обясни: „Предполагам, че по същия начин, по същите критерии, по който Вашата дъщеря се занимава с журналистика.”

Припомняме, че дъщерята на Сашо Диков – Петя е тв водещ в bTV.  Диков обясни, че телевизията е частна компания за разлика от Световната банка.  Цветанов остави това без коментар. Той обаче каза, че след като завършила образованието си, дъщеря му кандидатствала на четири места. „И това беше мястото, което прие от двете предложения, които имаше за работа”, добави зам.-председателят на партия ГЕРБ.

Цветан Цветанов благодари за въпросите по темата. Той каза още: „Моята дъщеря е кандидатствала като всички деца, когато завършат своето образование. Кандидатстват за работа, където преценят, че могат да се реализират. И Вашата дъщеря е направила същото, когато е кандидатствала и е влязла в телевизия, която е водеща в България. И може ли някой да Ви упрекне за това, и да обвини за това, че Вие сте съдействали или че Вие сте упражнили някакъв натиск върху тези работодатели, които са в момента нейните.”

Кристалина Георгиева не съдействала на дъщеря му: „Не, не, не. Никой не е съдействала. И само да ви кажа, че в Световната банка, доколкото знам, по информация, казана от представители… мисля, че над 100 българи работят в Световната банка.”

Цветанов отрече и че другите му две дъщери учат в колеж в Панчарево, където таксата била десетки хиляди лева: „Не! Втората ми дъщеря учи в държавно училище. И малката ми дъщеря в момента е първи клас, така че няма как да учи там.”

Цветан Цветанов бе попитан и за скандала около финансовия министър Владислав Горанов, който от години живее в огромен апартамент, предоставен му безвъзмездно от фирма. Снощи главният прокурор Сотир Цацаров обеща да направи проверка на случая.

На Цветанов бе припомнено, че също е имал проблеми по „апартаментна линия” и бе попитан нормална ли е тази ситуация с Горанов.
„Връщате ме във времената, която бях проверяван по всякакви възможни изисквания и повторения на няколко пъти. Така че всичко, което е направено, е приключено. Убеден съм и че при Влади Горанов, когато приключи проверката, ще може  действително и той да даде отговор на всичко това, което в момента питате мен. Аз не смятам, че в момента трябва да интерпретираме и да създаваме новини. Нека да си свършат компетентните органи, ако действително има достатъчно данни, да се извършат подобни проверки”, заяви още Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране