07.07.2015 | 0:29
Ненчев обува армията в нови чорапи
Министерство на отбраната брои 124 лв. за чифт зимни обувки
Снимка: Министерство на отбраната

13 000 чифта нови чорапи ще купи Министерство на отбраната за войската, става ясно от обявена обществена поръчка.

При изработката производителят ще трябва да се съобрази с куп изисквания, включително с армейските окраски върху тях. В посочването на критериите от министерството са наблегнали обаче най-вече на естествените материали, гарантиращи, че краката на войниците няма да се запарват.

Обявеният от МО търг, който е резервиран за фирма, собственост на хора с увреждания, предвижда за общо 85 хил. лв. с ДДС за армията да бъдат закупени и редица други аксесоари към облеклото – 3700 колана, 500 вратовръзки, 150 шалчета за ВМС, както и кортици – саби, мачете, щикове и копия.

Въпреки финансовите си затруднения, от които постоянно се оплаква, военният министър Николай Ненчев явно е решил да поразвърже кесията, след като е заделил и колосалната сума от над 2,6 млн. лв. с ДДС за  21 000 чифта зимни обувки всеки от които ще излезе цели 124 лв.

В критериите, разписани в обявения преди броени дни търг, исканите от МО обувки са описани до последния детайл – от дизайна, през материалите, до местоположението на вентилационните отвори, като в поръчката фигурира дори снимка на модела.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране