19.07.2021 | 12:36
Нешка: Слави дълбоко ще съжалява, не познава народа
Идват нови лица, но със стар манталитет и старо мислене

Слави мисли, че познава народа, но не е така. Този народ, който днес му ръкопляска, утре ще го накара да съжалява стократно, че се е заловил с нещо и не го е довел докрай. Това заяви легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Тя изрази и отвращението си от политиката и защо за втори път не е гласувала.

Меко казано ме тревожи това, което в последно време чувам и виждам. Оказва се, че ние наистина не можем да бъдем народ. Населяваме една географска ширина и това е. Всичките надежди на народа ни, че нещо ще се промени, че новите лица идват…

Идват нови лица, но със стар манталитет и старо мислене. Чух обръщението на г-н Слави Трифонов към народа. Той казва: Вие ме познавате, и е убеден в това, което иска да направи.

В скорошен пост във Facebook тя призна, че не е гласувала на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. „Това ми е вторият път, в който не гласувам. Твърде сложно става едно гласуване. Да си преместваш регистрация, това трябва да се облекчи.

Апатията, която обхваща народа ни, някак и мен ме притиска. Този предстоящ живот вече не е мой, той е на младите хора, които трябва да се усещат българи и удобно на своята земя. На президентските избори ще гласувам. В момента най-стабилно стои г-н Румен Радев“, обясни Робева.

По думите ѝ политиците ни се държат толкова фамилиарно и дори просташки, че губим усещането, че държавниците ще могат да ръководят държавата. Робева иска политиците ни да вдъхват доверие.

„Започнахме Прехода с твърде неподготвени хора и изведнъж всичко се зачеркна. Поставиха под един знаменател този, който е работил добре и този, който е злоупотребявал.

Нямаше приемственост. Ние нямаме потомствени политици“, категорична е най-добрата ни треньорка по художествена гимнастика.

Робева сподели още, че е объркана след представения от Слави Трифонов проектокабинет. И отбеляза, че Николай Василев, чиято кандидатура за премиер набързо беше оттеглена от „Има такъв народ“, е човек с опит в администрацията и управлението на държавата.

„Не може всеки, който е бил в управлението, да бъде сатанизиран. Така се подхожда и към ДПС. Зад тази партия също стоят избиратели. Кои сме ние, започваме всички други да ги изхвърляме, защото не гласуват за български партии, изрази позицията си легендата.

Робева обясни, че е нужно да се отдели специално внимание върху ромската общност. Впечатли ме наблягането на знанието на много езици. Да, трябва да знаят английски и задължително руски. Каквито и дипломи да представиш, тук въпросът е какъв е опитът“, посочи Нешка Робева.

Според нея Слави Трифонов е избързал с представянето на хората, които трябва да управляват държавата.

„Искам да видя мисълта за народа и държавата. Категорично не е уместно в момента да се дава път отново на неолиберализма – силният изяжда слабия. Битува мнение, че всеки може, ама е мързелив. Не е така.

На едни природата е дала повече. Тези, на които не е дала, трябва да се подпомогнат да изживеят този живот“, убедена е легендарната треньорка.

На 12 декември Нешка Робева смята да чества с голям концерт 20-годишнината от създаването на нейната трупа. Това ще бъде и последният спектакъл. „Искам да се сбогувам с публиката и да ѝ благодаря. Много ми се иска да го направим и ако няма специални мерки, ще го направим на 12 декември в Зала 1 на НДК.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране