10.09.2016 | 0:01
Неуспешно се опитаха да обвинят Асен Гагаузов
Заповедта на Министерския съвет по отношение на имота е от 12 август 2005 г.

И разобличеният областен управител Веселин Пенев, и Румяна Бъчварова опитаха да прехвърлят топката за старта на апетитната сделка на бившия министър от правителството на Сергей Станишев Асен Гагаузов. Отново с документи обаче Жельо Бойчев развенча отпитите им да си измият ръцете.

Заповедта на Министерския съвет по отношение на имота е от 12 август 2005 г. Тогава регионален министър е все още Валентин Церовски. Асен Гагаузов влиза в длъжност няколко дни по-късно – на 17 август. Това бе потвърдено и от самия Гагаузов, който коментира пред „Фокус“.

„Ако тогава „лошото“ правителство на Сакскобургготски предприема ход да извърши замяна, като дава 16% от въпросните Царски конюшни и взема самостоятелен имот на стойност 1 850 000 лв., защо сега „добрият“ областен управител от Реформаторския блок продава 84% – повече от 5 пъти повече, за 600 хил. лв., вместо 9 500 000 лв., колкото би трябвало да вземе, ако ползва същата оценка, каквато е ползвал кабинетът „Сакскобургготски“, и ощетява по този начин държавата с над 8 500 000 лв.“, коментира бившият министър.

„Доколкото се спряга моето име – такава е процедурата. Министърът на регионалното развитие, като разпоредител с държавната собственост, последен подписва самия договор за размяна. Но преди това е взето решение от кабинета „Сакскобургготски“ и министър Церовски е подписал заповедта за замяната“, обясни Гагаузов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране