02.05.2018 | 0:01
Никой не иска да е кмет на “Младост”

Посоченият от общината за временен кмет на район “Младост” Владимир Клисуров подава оставка. Той е обявил решението си на екипа на районната администрация и на кмета на София Йорданка Фандъкова, а вчера обясни мотивите си във фейсбук. Оказва се обаче, че технически няма кой да приеме оставката му и затова той ще продължи да изпълнява известно време функциите си.

Самата Десислава Иванчева, която е в ареста, посочи Клисуров за свой заместник, а веднага след това той заяви, че не иска да заеме поста. Като по-подходящ обяви другия заместник на Иванчева и неин противник – арх. Румен Русев. При гласуването на решението от СОС Клисуров заяви, че не е компетентен в сферата на строителството.

Вчера Клисуров обясни мотивите за оттеглянето си. “Аз съм член на инициативата “Зелен Младост” и отказвам да си “цапам” ръцете с унищожаването на зелените площи на “Младост”. В тази политическа игра аз не желая да съм пионката. Пионката, която като член на “Зелен Младост” да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира. И заради които видяхте какво й се случи, по сценарий, за чието авторство всички дълбоко в себе си се досещате. Не искам да преча и на разследването и в един момент да бъда обвинен, че съм останал, за да замитам следи”, пише Владимир Клисуров. Той отново потвърди, че вярва на арх. Румен Русев, който трябва да остане като кмет на района, тъй като е специалист с огромен стаж, при това и отличен администратор. Затова Клисуров очаква Русев и екипът му да разглеждат строителните книжа под лупа и да използват всички законови възможности, за да спасят зелените площи.

Владимир Клисуров бе категоричен, че не е пускал строежи и не възнамерява да си “оцапа” ръцете с подписи върху разрешителни за строежи в паркове, в зелени площи и върху паркинги. “Предполагам, че когато кофата с помия, която бе плисната върху г-жа Иванчева и г-жа Петрова, бъде отново напълнена, ще бъде излята върху мен и останалите съмишленици. Ще светваме като елхи, ще продължим да бъдем подслушвани и следени. Но когато се впуснахме да будим гражданското общество, бяхме наясно, че този кръст е тежък”, се казва още в съобщението на Клисуров.

Той изрази и разочарование от хората от района, които подкрепят ръководството на “Младост” в социалните мрежи, но протестите са малобройни. Като все още зaместващ кмета на “Младост” Владимир Клисуров е решил да използва правото си и да внесе в СОС предложение за провеждане на референдум срещу презастрояването. “То включва същите онези въпроси, под които се подписаха 14 000 граждани и които СОС с лека ръка отхвърли, а делото срещу това още е в съда”, припомни Клисуров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране