31.08.2022 | 10:35
Нинова бълнува: По-добре сме от Испания и Италия
Има пари за изборите, оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, хвали се тя

Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите, заяви лидерката на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета „Петков“ Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. Според нея няма други непредвидени разходи до края на годината.

В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто място по растеж на брутния вътрешен продукт, по-добре сме от Италия, Испания и други европейски държави, обясни тя. Предлагаме политиката, която водихме досега, да продължи, каза Нинова.

Продължаваме да искаме да се водят преговори, ако се предложат по-ниска цена и гарантирани доставки, сме „за“ руски газ, заяви още лидерката на БСП.

По думите й по темата за газа служебният премиер не е убедителен и има противоречива информация и „явно не се гледа сериозно на този въпрос в служебния кабинет“.

Не е рисково да водим преговори с Русия, миналата седмица Макрон води диалози, даде пример Нинова.

Продължаваме да искаме да се водят преговори с „Газпром“ и ако се стигне по-ниска цена и гарантирани доставки – да, искаме да се купува газ от „Газпром“. Големи европейски държави продължават да получават газ от „Газпром“.

Лидерката на БСП коментира и предствоящите избори, като заяви, че ще работи с удоволствие за Благоевград, където е водач на листите, защото обича хората и познавам всяко кътче там.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Малеййй, тази селска пача тотално изтрещя!
    Сбогом БСП, другари вие сте вече минало. Благодарение на Крушевенската „Дева“, мадам Лъжа.на

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране