04.04.2019 | 19:38
Нинова дала 30 млн. лв. рушвет на Миков?
Предложението било екслидерът на БСП да не се кандидатира за втори мандат, твърдят от ГЕРБ

ГЕРБ взривиха БСП със скандалната информация, че лидерката на червените Корнелия Нинова е предложила и вероятно е дала подкуп от 30 милиона лева на предшественика си Михаил Миков. Сумата е била предложена на Миков, за да не се кандидатира за втори мандат като председател на партията и да разчисти пътя към върха на Нинова.

Бомбастичната новина подхвърли депутатът от управляващата партия Тома Биков. Той зададе остро въпроса дали Нинова е предлагала наистина 30 милиона лева рушвет на Миков. По-късно уточни: „В ГЕРБ имаме доста сериозна информация по въпроса, но засега оставяме на Нинова сама да обясни и да отговори, ако иска да продълава да се прави на морален стожер“. И допълни, че ако замълчи и не даде публичен отговор, ще приемат, че отговора на въпроса е „да“.

„Докато гледах пресконференцията на БСП, си мислех през цялото време, че ако Корнелия Нинова бе депутат от ГЕРБ, досега поне 10 пъти да е подала оставка“, добави Тома Биков.

От ГЕРБ настояват Нинова да каже откъде е намерила тя 30 милиона лева и какви ангажименти са били поети между нея и Михаил Миков.

„Всъщност, сумата от 30 милиона лева е силно надценена цена за тази лидерска позиция на една партия, която постоянно губи избори. Лично аз не бих дал толкова пари, за да стана лидер на БСП, но има и хора, които не са толкова прагматични. Въпросите, на които искаме да получим отговор са: от къде са дошли тези пари, кой ги е дал, как биха били върнати и какви ангажименти са били поети?“, попита Тома Биков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране