25.07.2017 | 17:15
Нинова: Георги Гергов е говорил с Борисов за коалиция зад гърба на БСП
Според лидера на БСП това е пример за задкулисие

Бизнесменът и бивш член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов е водил разговори за коалиция с Бойко Борисов зад гърба на БСП. Това обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова.

Вчера в ефира на bTV Гергов призна, че няколко пъти е разговарял с премиера по темата. Нинова определи това като задкулисие. „Има решение на легитимните органи на партията – Националния съвет и Изпълнителното бюро, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Член на ръководството, без да е упълномощаван, е водил разговори по негово признание, и то няколко пъти с лидер на нашия политически опонент за такава коалиция”, изтъкна тя.

Във връзка с думите на Гергов, че Нинова е ходила инкогнито на среща в Пловдив, тя отбеляза, че слага това в графата „шеги“. По думите й всички медии са публикували още през април, че пловдивската организация на БСП я кани на среща за разговори. За компенсации и дума не е ставало, подчерта Корнелия Нинова по повод твърденията на Гергов.

Относно НДК лидерът на БСП коментира, че в този казус Мирослав Боршош е най-малката брънка. Той е бушонът, менторът кой е, попита Нинова и отбеляза, че Боршош е бил възстановен на поста от премиера Бойко Борисов. Тя посочи, че при всички известни факти са отнемани правомощията да се разпореждат с НДК на онези министри, които са казвали истината, и са давани на друг.

Тя изтъкна, че  от 2015 г. групи лобита в ГЕРБ се борят на тема НДК и сега се опитват да прехвърлят отговорността на Деница Златева, която като служебен вицепремиер два месеца е отговаряла за подготовката за председателството на Съвета на ЕС. Няма да им го позволим, закани се Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране