01.05.2017 | 12:54
Нинова: Опитват да ни купят с постове и власт. Няма да се поддадем
Верни на идеите си и въпреки обстоятелствата,ще продължаваме напред, каза лидерът на БСП на шествието за 1 май

Опитаха се да ни заглушат като махнаха блицконтрола в парламента, опитват се да ни купят с постове и с власт. Няма да се поддадем. Нашата битка не е за един ден, това е битка за дълъг път, срещу крещящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш 10 години по-рано от другите, че на село не можеш да се лекуваш, ако си жена да получаваш по-малко заплащане, ако си млад човек да не можеш да си намериш работа и да си купиш дом.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на шествието на БСП по повод Международния празник на труда 1 май. Мотото на събитието е за справедливо заплащане на труда и за българско производство.

“Поздравявам ви с празника на труда и международната работническа солидарност. Преди 131 г. 300 хил. души слагат началото в Чикаго. Те стачкуват за 8-часов работен ден. Днес, след 131 г. хиляди в цял свят протестират”, каза тя.

“Ако си един от тези българи, които днес живеят трудно, не могат да си плащат сметките, ако имаш дом, но не можеш да го поддържаш, ако се притесняваш за своята сигурност и за сигурността на децата си – не се предавай. Имаш защитник – българските социалисти ще направим всичко по силите си, за да имаш контрол над живота си”, обясни Нинова.

Тя заяви, че БСП е влязла в парламента по волята на 1 млн. българи. “Няма да предадем доверието на хората. Вече имаме комисия за борба с некоректните работодатели, неизплатили заплати и осигуровки”, заяви лидерът на социалистите.

“Верни на идеите си и въпреки обстоятелствата,ще продължаваме напред”, завърши лидерът на БСП.

Шествието на социалистите преминава през Орлов мост до Борисовата градина, където се срещна с рокерите от “Нощни вълци”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране