28.10.2016 | 12:42
Нинова прави паралелно преброяване с „Протестна мрежа“
От БСП не отговориха на критиките на Реформаторите относно кампанията на ген. Радев

„Ще направим паралелно преброяване със специални екипи. Ще се срещнем с външните наблюдатели, за да имаме едни честни и прозрачни избори“, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. Тя обвини ГЕРБ в опит да фалшифицират резултата от вота. Нинова отправи тежки критики към решението камерите в училищата да бъдат изключени и да се слеят две комисии за президентски и местни избори в район „Младост“, както и към и лишаването на служителите по границата и в контингентите от право на глас.

„Ще направим рамкови споразумения, които са подчинени на идеята да не позволим манипулация във вота. Тук не се засяга темата за дебатите между кандидатите. Сред подписалите са Съюз на работодателите, НВУ, Жорж Ганчев, Институт за социална интеграция.

В списъка на първо място е „Протестна мрежа“ и Антоанета Цонева. Интересно е, че организацията беше създадена през 2013-та година по време на протестите срещу излъченото с мандата на БСП правителство на Пламен Орешарски. Видни членове на „Протестна мрежа“ като кришнарят Асен Генов пък поругаха паметника пред централата на партията на „Позитано“ 20.

„Поканени са всички партии, освен ГЕРБ“, коментира председателят на Левицата пред журналисти на трибуна в Парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране