19.12.2016 | 0:01
Нинова призова напусналите партията да се върнат
Призивът не е към Георги Първанов и Татяна Дончева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в събота на заседание на НС на БСП всички напуснали по една или друга причина партията да възстановят членството си в нея. Обръщението й предизвика съмнения в залата, че става дума за  членовете и лидерите на АБВ и „Движение 21“.

Призивът не е към Георги Първанов и Татяна Дончева, уточни по-късно Красимир Янков. Обръщението е към тези, които напуснаха БСП и се подведоха, тръгвайки към подкрепа на партии, които обясняваха, че са  автентично леви, каза той. Янков уточни, че призивът е към всички, които разбраха демагогията, отново да са част от БСП.

Заседанието на НС започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при инцидента в Хитрино. Нинова се обърна към социалистите в цялата страна да се включат в инициативата на БСП за подготовка на доброволческа кампания. „Когато бъде вдигната блокадата, да отидем в селото и да помогнем на хората за разчистване на домовете и за справяне с тежката ситуация. Те ще имат нужда от тази помощ тогава“, призова тя. Нинова припомни, че депутатите от партията даряват 40 хил. лв. от коледните заплати за възстановяване на жилищата и живота на пострадалите хора.

В речта си пред членовете на Националния съвет Нинова заяви, че народът изгони управлението на ГЕРБ през вратата, сега те ще се опитат да влязат през прозореца „заради власт и пари“. Нинова съобщи, че Европейската народна партия е поискала ГЕРБ да остане във властта срещу, по нейните думи, „послушание и предаване на националния ни интерес“. Лидерът на БСП оприличи ГЕРБ на „резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите“. „Такова правителство не може да има дълъг живот. Затова ние продължаваме по пътя, който сме си начертали, с още по-голяма сила и основание“, каза Корнелия Нинова.

1 коментар

  1. Анна Николова каза:

    Успех Корнелия Нинова, умна сте и можеща. Дано успеете за доброто на народа ни. Чакалите са много и всякакъв калибър, ръфат и кокълът на народа. Да се обединим в името на Доброто.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране