06.05.2024 | 18:41
Нинова вкарва Калоян Методиев (СДС) и в парламента
Тя тайно е пробутала протежето си на избираемо място в 25 МИР

След като се настани в кабинета на Нинова на Позитано 20, СДС кадъра и председател бивш на младежкото СДС Калоян Методиев вече ще седи до нея и в парламента, съобщи Червен ефир. Лично Корнелия Нинова поставила Калоян Методиев като гражданска квота в листата на 25 МИР София. Навлизането на седесарски кадри в БСП вече става твърда политика на Нинова, което ще доведе до пълния крах на социалистическата партия.

На тези избори Корнелия Нинова ще води две листи – в Благоевград и 25 МИР София. За разлика от предишни избори, обаче, този път Нинова ще избере със сигурност да влезе като депутат от Благоевград, за да може приближеният до нея СДС член Калоян Методиев да бъде също депутат. Това означава, че един от най-големите райони, в който БСП имаше традиционно силни позиции – Благоевград, този път ще остане без народен представител. Според запознати това е и причината досегашният депутат Богдан Боцев от Гоце Делчев, който всеки път разместваше листата с преференции, да не се кандидатира.

Нинова естествено скри от Националния съвет, че иска да направи Калоян Методиев (СДС) депутат, защото е наясно, че няма как НС на БСП да подкрепи СДС-кадър да бъде представител на социалистите в Народното събрание.

По време на парламентарните избори през април Нинова водеше също две листи – Пловдив град и 25 МИР София. Тогава, за да не влезе Антон Кутев от София, Нинова избра да влезе от 25 МИР София, което даде възможност от Пловдив град да влезе в парламента Иван Петков-Бебето.

На изборите през юли 2021 г. Корнелия Нинова води две листи този път във Варна и 25 МИР. Тя отново повтори същата схема, кат отказа да се съобрази с желанието на председателите на райони от 25 МИР София да избере Варна, и подаде заявление в ЦИК, според което избра да влезе именно от 25 МИР София, вместо от Варна. По този начин Нинова показа, че избира Борислав Гуцанов, като така от Варна влязоха Гуцанов и изключително близкия до него бивш кмет на Провадия Филчо Филев. „По този начин Корнелия Нинова си осигурява и подкрепата на Филев като член на НС на БСП, защото е уплашена, че може да й поискат оставката още повече самият Костадин Паскалев я призова сама да го направи.“ – коментираха тогава социалисти.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране