17.11.2021 | 8:38
Нов резил: Цвета Караянчева отново няма да е депутат
Бившата депутатка със звучния прякор ПКП не успя за пореден път да мобилизира гласоподавателите на доскоро управлявалата партия ГЕРБ

При 100 процента обработени протоколи в област Кърджали ДПС се нарежда на първо място по спечелен вот — както за народни представители, така и за президент и вицепрезидент.

За парламент партията е получила гласовете на 45 198 избиратели или на 68,13 на сто от тях. Втори в депутатската битка в 9 МИР са ГЕРБ-СДС с гласовете на 6934 от избирателите или 10,45%, а трета е новата политическа формация “Продължаваме Промяната””, която е спечелила доверието на 7,03% или на 4662 кърджалийци.

“БСП за България” заемат четвъртото място по резултат — с 2881 гласа или 4,34 на сто. На предходните предсрочни парламентарни избори през юли, партията на Слави Трифонов бе трета по изборен резултат в региона, но след вота тази неделя заема петата позиция с 2563 гласа (3,86%).

Това означава, че бившият шеф на парламента Цвета Караянчева няма да е депутат и в 47-ото Народно събрание. Странна репутация за най-важния политик в държавата до неотдавна.

Цвета Караянчева не успя да стане депутат и в миналото Народно събрание, но се завърна там като нещатен съветник на парламентарната група на ГЕРБ в областта на законодателството.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране