10.01.2016 | 0:01
Няма симптоми за отцепване на структури в ДПС
Според хората в ДПС няма връщане назад за Местан към партията
Родната къща на Местан в село Островец

Ден за равносметка след вчерашните тържества за 26-годишнината на ДПС в Кърджали. И двата лагера в партията имат своите привърженици, но засега симптоми за отцепване на структури няма.

В родното село на доскорошния председател на Движението Лютви Местан хората казват, че може би е избързвал с някои свои действия през последните месеци. Но не казват лоша дума.

Съседите си спомнят семейството като весело, а Местан – като прилежен ученик. Родната къща на Лютви Местан днес е запустяла, а самият той рядко има време да дойде до родното си село.

Наглежда я братовчед му Местан, с когото са израсли заедно. И преживява тежко случващото се. „Някои го обвиняват защо се е скрил в турското посолство. Така е преценил. Той не се е скрил, той се е отбил за няколко часа там. Ахмед Доган трябва да стане пишман, дето така диктаторски постъпи, всеки човек греши”, коментира мъжът.

Хората в ДПС обаче смятат, че за Местан връщане назад към партията няма. А от ръководството признаха, че след изключването му е възможно да има отлив на избиратели, но не и разцепление в ДПС.

„Всичко е възможно, защото всяко откъсване води след себе си по някакъв начин някакво намаление на гласовете, но от друга страна пък може да има увеличение от други компоненти на етническия състав на избирателите”, каза Рушен Риза.

„Лично аз, персонално се чувствам като част от една голяма система „Движение за права и свободи”. За да може да функционира системата, различни хора заемат различни длъжности за определено време”, коментира Мустафа Карадайъ. Временното ръководство на движението отново призова шестимата отцепници около Местан да напуснат местата си в Парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране