20.11.2018 | 15:26
Няма такава държава! Или как арогантният и неграмотен Карадайъ прави коментари срещу арогантността
Човекът, който само преди месец се подигра цинично с обикновените българи, сега критикува цинизма

Оставката на Симеонов показва, че активните граждански действия не са отстъпили пред “цинизма, арогантността и некомпетентността”, изказа се формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ.

Има ли обаче този политик моралното право да говори за цинизъм и арогантност?

На 4 октомври тази година Карадайъ имаше наглостта да призове всички българи да инвестират като почетния председател на партията Ахмед Доган, ако искат да забогатеят.

Както е известно, Ахмед Доган придоби 70% от ТЕЦ Варна, като платил 1800 лв. на Станислав Папазов за 36 на сто от акциите на “Сигда” и 1700 лв. на Ивелина Папазова – за 34 на сто. Семейната им компания “Сигда” купи централата за близо 50 млн. евро със заеми от Първа инвестиционна банка, но наследи 43 млн. лв. по банковите сметки на придобитото дружество. ТЕЦ “Варна” бе избран от държавата да бъде студен резерв, токът от студения резерв се използва само при заплаха за енергийната система. Очаква се за година и половина ТЕЦ “Варна” да донесе близо 30 милиона лева приходи по изчисления на експерти.

“Призовавам и вие да го правите, и всички български граждани, защото с частните инвестиции ще развиваме икономиката, ще създаваме работни места, ще увеличаваме брутния вътрешен продукт на страната. Призовавам ви и вие да правите инвестиции, да следвате модела на господин Доган. Призовавам ви да бъдете голям, голям и още по-голям”, каза Карадайъ в кулоарите на парламента след забележка на журналист, че инвестиционният климат в страната е добър, но само за Доган.

Карадайъ не отговори на журналистически въпрос дали знае за други ТЕЦ-ове, които се продават на подобна цена, подходящи за инвестиции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране