02.02.2017 | 0:01
Община Бургас: Калпавите ремонти в санирани блокове ще се отстраняват за сметка на изпълнителите
Гражданите не трябва да се притесняват от възникнали дефекти

Рекламациите, за които са алармирали няколко собственици на апартаменти в блоковете 101 и 105 в комплекс „Меден рудник“, ще се отстранят за сметка на изпълнителите. Касае се за появил се дефект във връзката между покрива и отводнителната тръба в резултат на замръзнала вода във водосточната тръба. Причина за това са много ниските температури и обилните снеговалежи през януари. Това се казва в съобщение на Община Бургас по повод публикация на МИГNews.info от вторник.

Първият сигнал в Община Бургас е постъпил преди две седмици. Незабавно представители на строителния надзор, изпълнителят и администрацията са направили оглед. Констатираните проблеми не са сериозни и по тяхното отстраняване вече се работи. Дефекти по положената хидроизолация на покрива не са установени.

Гражданите не трябва да се притесняват от възникнали дефекти. Домоуправителите са в постоянна връзка със специалистите на Община Бургас и се реагира на всеки сигнал. Всички санирани блокове имат гаранционен срок от 5 години. Ако през този период възникнат проблеми, които не са причинени от ремонтни дейности или други интервенции от страна на живущите, щетите се отстраняват за сметка на фирмата изпълнител.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране