26.05.2019 | 22:21
Очаквано! ДПС се срути – получи едва 250 000 гласа на евровота
Това е най-тежкото поражение в историята на партията
Мустафа Карадайъ

ДПС се срути на изборите за европейски парламент. На вота, провел се днес, за движението за гласували около 250 000 души. Това е най-тежкото поражение в историята на партията, коментира пред БТВ предварителните данни социологът Кольо Колев.

По думите му резултатът за ГЕРБ показва 620 хиляди гласа по-малко в сравнение с предишните избори, но най-тежкият удар е за ДПС, които са получили 250 000 гласа, а са получавали над 400 000. Премиерът си върна контрола като заяви, че той ще раздаде справедливост и възмездие, каза още Колев.

Заради ниската избирателна активност обаче е възможно ДПС  да получи 3 мандата в Европейския парламент. Дали депесарите ще имат трима евродепутати ще стане ясно във вторник, когато ЦИК ще обяви окончателните резултати.

Още по-скандален, за нравите в ДПС, е фактът, че над 30 % от избирателите са гласували преференциално. Това е тежък удар върху т. нар. почетен председател на ДПС Ахмед Доган, който изрично бе забранил преференциите.

Както МИГNews писа многократно, причината за срутването на партията е подредбата на евролистата. Тя е „лично дело“ на Ахмед Доган, който учудващо за възрастта си и уж политическия опит, взема решенията изключително под влиянието на формалния председател Мустафа Карадайъ, който пък е “контролиран” от Йордан Цонев – Данчо Ментата и дребната интригантка и клеветница–рецидивист Велислава К. От евролистата бяха изхвърлени представителите на най-силните райони на ДПС – Кърджали, Разград, Силистра, Благоевград и т.н.

Това доведе до масово брожение в структурите, а в Кърджали депесарите открито критикуваха и критикуват бизнесмена на държавна хранилка Ахмед Доган.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране