10.04.2015 | 22:39
Оправихте ли яйцата?
Късо съединение преди Великден

Зададохме този въпрос на цялото прогресивно човечество: направихте ли яйцата за Великден?

***

Съюзът на репресираните от комунизма пръв отговори на нашия въпрос, преди Методи Андреев да го замлъкне:

– Какви яйца, какъв празник, когато над Цветан Цветанов се извършва геноцид. Не ни питайте как се извършва геноцид срещу един индивид – много е тежко, дори от научна гледна точка. Присъдите срещу Цветан Цветанов са безумни и лишени от политическа логика. Формално е правилно, по същество – издевателство*. Това го е казал някой миналия век, но не помним кой, а и да помним – не жалим. Искаме също така да знаем – цацата ли ще победи цецовизма или цецовизмът – цацата? Всички тия големи яйца се чукат в челото на народа (като чембер на премиер!) с една единствена цел – да се отклони вниманието на обществото от безпрецедентния геноцид срещу Цветан Цветанов. Никой никъде другаде по света не е извършвал подобна жестокост – геноцид спрямо едно-единствено човешко същество.

***

Отговор получихме и от Бойко Борисов:

– Аз яйца не съм боядисвал, защото бях зает. Проверявах си яйцата дали са био. Пуснах ги да се транспортират по един елеватор на метрото и после ги гледах на рентген – бяха им станали някакви микрочуканки, от което си направих извода, че яйцата ми не са еко и био. Много се разстроих и взех да се оглеждам на кого да шляпна един чембер. Обаче един бизнесмен ми подшушна схема – вместо да търкалям яйцата и зорлем да им образувам микрочуканки, да взема няколко жени да ги пренасят. Добра идея! Вкъщи няма едни женски гащи, ама в метрото се намират.

***

Военният министър Николай Ненчев отговори така:

– Велик е нашият Великден! Българската рота в НАТО винаги е боядисвала яйцата сини, жълти, зелени, оранжеви, шарени, но никога червени! Искам да предупредя българското общество да бъде особено бдително предвид международната обстановка. Съществуват враждебни нам субекти, които осъществяват хибридно чукане на яйца! Това е заплаха за националната сигурност, а в отделни писмени паметници се говори и за някакви “Фатални яйца”***, също част от хибридната война – идеята е от някакви хибридни яйца (генетична кръстоска между гущер и жираф) да се излюпи Джурасик парк, който да разстрои западната цивилизация, докато евразийската опъва тръбите и бърка с тях в червата на Европа. Хора, бдете!

***

Държавният глава си плесна сам един чембер, за да си припомни нещо, чукна на дърво и каза:

– Аз навремето подарих на предишния папа (Бенедикт ХVI) едно величаво яйце, по-страшно и от Иван Грозни, и от руската зима – 200 маниакални килограма златист кич. Оттогава всички яйца ми изглеждат прекалено малки и семпли.

1 коментар

  1. SOS каза:

    ИЗРОД ЦИГАНСКИ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране