30.08.2017 | 12:12
Още 1,2 млн. лева за оградата на границата
Държавните пари ще отидат директно в "патриотичните фирми", които строят съоръжението

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 224 000 лв. за строежа на допълнителен участък от оградата по българо- турската граница. Те ще бъдат използвани за частта от оградата по поречието на Тунджа на територията на област Хасково, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата за изпълнението на постановлението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г. Построяването на 146-километровото съоръжение по протежение на турско-българската граница започна още през 2013 г. Отначало се планирало тя да бъде с дължина 30 км, но впоследствие беше продължена.

През юни БСП внесе сигнал в прокуратурата за нарушения. От левицата твърдят, че  21 км от участъка на оградата в Хасковска област – от гранична пирамида 280 до гранична пирамида 320, или от река Тунджа до река Марица – е едноредова, а не двуредова. Управляващите обаче отрекоха да има нарушения. Междувременно прокуратурата и ДАНС започнаха проверка за евентуални злоупотреби при строежа на оградата по сигнал на бившия депутат Велизар Енчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране