28.04.2015 | 19:59
От „Армията“ платиха 25 000 лв. на Мартин Петров
ЦСКА събира дарения, дължи 9 млн. лв. на НАП

Ръководството на ЦСКА реши да онагледи с доказателства своята дейност в последните седмици по осигуряването на лиценз за следващия сезон. За целта в официалния сайт бяха пуснати сканирани копия на редица платежни нареждания, на обща стойност малко над 340 000 лв. Прави впечатление, че чак сега са погасени 25 000 лв. задължения към Мартин Петров за престоя му от октомври 2013 до май 2014 г.

Сред останалите плащания личат 100 000 лв. към „Чавдар“ (Етрополе) за трансфера на Ивайло Чочев, 16 000 евро към Павел Дочев, 30 000 лв. към Костадин Стоянов, 28 000 лв. към Антон Карачанаков, 15 000 лв. към „Литекс“ и др. Разтрогналият преди дни договора си по взаимно съгласие Амансио Фортеш пък вече е взел 13 780 лв.

Ходът с публикуването на банковите преводи беше окачествен от ЦСКА като потвърждение на намеренията на новите собственици за „въвеждането на нова визия за развитие, както и подход на коректност и принципност в отношенията“.

„Наясно сме, че професионалната етика не изисква разкриването на финансови параметри между две страни. Институцията ЦСКА обаче генерира не само огромен обществен интерес, а и любовта на всички ни. Затова подхождаме открито и с максимална степен на прозрачност“, се казва в придружителното обяснение.

Уточнява се също, че ще бъде публикуван и списък на всички, които са се отказали или са разсрочили определени суми, дължими към тях от страна на ЦСКА, в знак на уважение и лоялност към клуба. Демонстрираната прозрачност беше съпроводена и с нов апел към феновете да дарят средства за покриване на огромния дълг към НАП, който е за над 9 млн. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране