05.08.2015 | 19:58
Отиде си Мария Русалиева
Актрисата от "Армията" и от много култови български филми почина малко след като навърши 87 г.

Почина Мария Русалиева. Актрисата си отиде малко след като навърши 87 години.

Мария Русалиева е родена на 21 юли 1928 г. Дебютът на Мария Русалиева е в пиесата „Лудетината“ на Театър „Българска армия“.

Освен в стотици пиеси на сцената на театъра, Мария Русалиева се снима и в много български филми, сред които „Рицар без броня“ (1966), „Семейство Калинкови“ (1966), „Любимец 13″ и „La Donna E Mobile“ (1993).

За кончината са съобщил близки на актрисата пред „Фокус“. Почти 40 години от живота на актрисата преминават на сцената на „Армията“.

В списъка с най-именитите й партньори са легенди като Георги Калоянчев, Апостол Карамитев, Йордан Матев. В личния, житейски списък на Мария, пък са записани четирима съпрузи – кинооператорът Димо Коларов, радиоговорителят Александър Александров, Габриел Марков и доста по-младият осветител във Военния театър Жоро.

След 4-те развода до Мария има една отдавна пораснала дъщеря – Елена Русалиева, която също е актриса. В последните години колегите на Мария луднаха по нейните нумерологични хороскопи. И дори се твърди, че зад числата е видяла и смъртта на Невена Коканова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране