25.08.2015 | 17:56
Откриха мъртъв изчезналия край Белмекен
21-годишният младеж бил студент в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“
Изчезналият в района на връх Белмекен млад мъж е открит мъртъв, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. 21-годишният Мехмед Сечков е намерен от местни хора, които са се включили в търсенето. Младежът е открит на скат между местността Балабаница, където за последен път е видян жив, и река Яденица.

Кметът на велинградското село Света Петка, откъдето е Мехмед – Али Тебер, уточни, че тялото е намерено на около 500 метра от мястото, където за последно се е разделил с близките си. Причината за смъртта му все още не е ясна, уточниха от ПСС.

Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов съобщи, че при първоначалния оглед не са открити видими следи от насилие и причината ще стане  бъде оповестена след аутопсията.
По данни на доброволците младежът е тичал, спънал се е и е паднал по очи. Стоянов каза още, че мястото е трудно достъпно и вероятно ще се наложи пожарната да окаже съдействие за транспортирането на тялото до Съдебна медицина – Пазарджик.

Тази сутрин спасителната операция беше подновена в 7,30 часа от отряд от Пловдив, след като вчера група от 9 спасители и 6 кучета, разпределени в три отряда – от Банско, Разлог и Добринище, търсиха до смрачаване за трети ден.  Екипи на пожарната и полицията, както и кметът също участваха в търсенето на загубилия се младеж. През втория ден дори се включиха над 300 души.

Сигналът за изчезването е подаден в 19:20 часа в събота от негови роднини, с които заедно брали боровинки. Кметът на селото обясни, че първо е претърсен районът, където за последно загубилият се е видян да се запътва към паркирания си автомобил, но така и не е стигнал до него.

Мистерията с изчезването на Мехмед се оказа голяма, защото той е познавал много добре района, а денят е бил ясен и не е имало мъгла както бе съобщено, разказа баща му пред bTV. Момчето беряло боровинки с родителите си, когато около обяд внезапно изчезнало от погледа им, викали го 2 часа без резултат. Странното е, че не са открити и двете кофи с боровинки, с които се запътил към колата.

Близките се надяваха, че ще бъде изпратен хеликоптер, който да прелети района и да засече телефона му, дори да е изключен. Днес кучетата не бяха включени, защото били много уморени и имат нужда от почивка, уточни кметът. Той добави, че са намирали ръждясали ножчета от преди години, но нямало и следа от младежа.

До последно не беше ясно какво е състоянието на Мехмед, но близките се опасяваха, че преди изчезването си не бил облечен дебело – бил по анцуг, леко яке и ботуши, а в първата нощ валяло 3 часа и температурите били ниски.

21-годишният младеж бил студент в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и през летните месеци работел, за да си помага финансово. Доскоро изкарвал пари по Черноморието, но се върнал, за да помогне на родители си в техния поминък – събирането на горски плодове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране