28.11.2016 | 0:01
Падение! Борисов звънял на Динко да не го оплюват
Директорът на бежанския център в Харманли Димитър Захариев е съпруг на депутатката от ГЕРБ Галя Захариева

Премиерът в оставка Бойко Борисов е звънял лично на ловеца на мигранти Динко Милев да му се моли да не го нападат по време на публичните му изяви в Харманли около бежанския бунт. Това стана ясно от публикуван от Петър Низамов-Перата звукозапис на телефонен разговор с ямболията. „Борисов ми се обади и ме помоли да накарам хората, да накарам и теб, спомена те поименно, като дойдe да бъдем по-спокойни. Много го оплювали!“, твърди Динко в разговора.

Бойко, предател!“, изкрещя Перата по време на посещението на Борисов в Харманли в петък, а Динко, засилил се по това време да стиска ръката на премиера в оставка, му отвърна „Предател си те, бе!“. Оказва се обаче, че Перата не е чул думите на Динко Вълев, а е научил за тях от пресата. В социалните мрежи Перата разказва, че веднага, след като прочел материала, позвънил на Динко, който обаче категорично отрекъл да е казвал каквото и да е било.

Междувременно вчера стана ясно, че директорът на бежанския център Димитър Захариев е съпруг на депутатката от ГЕРБ Галя Захариева. Той е учител по образование. В момента е и директор на бежанския лагер в село Баня, община Нова Загора. Според юристи няма конфликт на интереси.

Прокуратурата води досъдебно производство за полицейско насилие по време на бунта в бежанския център в Харманли. Говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова заяви, че се проверяват сигнали и от социалните мрежи. В прокуратурата все още не е постъпила информацията от разследването на ДАНС за лице от лагера в Харманли, свързано с радикална ислямистка групировка.

19 чужденци са обвинени за размириците. Освен 18-те обвинени от районната прокуратура в Харманли за хулиганство, специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на човека, който е изгорил знамето на България. На афганистанеца Бахир Януралса са повдигнати обвинение за престъпление против републиката и за хулиганство. Няма опасност от зарази, има само един случай на краста, заявиха лекари, които преглеждат мигрантите в лагера. Работници укрепваха и бетонираха вчера оградата на центъра за мигранти. Заявката е до четвъртък всички участъци с пробойни да бъдат затворени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране