08.07.2022 | 12:27
Пълен провал: Асен Василев не успя да събере 121 гласа в парламента
Проектопремиерът връща празна папка на президента Румен Радев

Вицепремиерът в оставка и проектоминистър-председател Асен Василев връща празна папка с неизпълнен мандат на президента Румен Радев в 17,00 часа, потвърди един от депутатите, участници в работната група по преговорите за ново правителство в състава на този кабинет. В нея влизат участници и от Продължаваме промяната, и от ДБ, и от БСП, както и част от отцепниците от ИТН.

До тази сутрин разговорите и с двама гербери, и с няколко души от формацията на Слави Трифонов са продължавали интензивно, но несигурността в бъдещата подкрепа за управленската програма с хоризонт 6 месеца, която финансовият министър предложи, го е накарала да каже “край”. Вбесен, Асен Василев е заявил, че с такава мъчна коалиция и мнозинство, крепящо се на 1 глас в НС, не може да разчита.

Той ще обяви неизпълнения мандат, докато премиерът в оставка Кирил Петков е в Гърция за официалното откриване на интерконектора за пренос на газ между Комотини и Стара Загора, като част от диверсификацията на синьото гориво и откъсване от руския монопол досега.

“Не и с този мандат”, така депутатът, пожелал анонимност, отговори на питане на сайта “Лупа” за деня дали ще успее да се сформира мнозинство за кабинет.

Това означава, че все пак досегашните управляващи имат надежда, че ще успеят да задържат управлението с третия мандат. Румен Радев обаче може да го даде на ИТН, а не на ДБ или БСП, каквито са слуховете в последните седмици заради лоялната подкрепа на учиндолеца към “Дондуков” 2.

2 коментара

  1. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    Язък,ама как може в парламент,съставен от 240 педали,да не могат да се намерят 121 да подкрепят ПЛЯС,ПЛЯС ПЕДАЛИТЕ-ВОДНО КОЛЕЛО и връз него АСЕНКА,та асенка да направи кабинет за чудо и радост на гей парадите и парадките в Булгаристан.

  2. бай каза:

    Аз бих казал: пълен ,,успех,,, за ГЕРБ,ДПС,Възраждане и ИТН….
    Готина компания, нали…?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране