22.11.2018 | 12:36
Параноя! Нинова протестира, че полиция я следва по петите
Борисов да каже дали всяко мое движение ще се наблюдава от МВР, настоя соцлидерката

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от парламентарната трибуна, че полицаи я следват по петите по време на срещите й с граждани в страната. Нинова настоя премиерът Бойко Борисов да й отговори дали всяко нейно движение ще бъде под наблюдение на МВР.

След като описа как на срещите й в ямболските села и в града е имало полицейски патрули от началото до края, Корнелия Нинова попита:

“Въпросите ми към премиера Борисов: кой, къде, в кой орган и на какво основание е решил всички мои срещи вчера да се провеждат под полицейско наблюдение? Второ, всяко мое движение в страната, оттук нататък  ще се следи ли и контролира от органите на МВР? Искам официален отговор от премиера Борисов, защото имам неофициална информация, че е решено това да бъде така”.

“Трето, г-н Борисов, ние свободни хора, в свободна страна ли сме? Аз се чувствам свободен човек, но дали сме в свободна страна, под Ваше управление, вече се съмнявам. Четвърто, каква е целта на тази организация? Ако е да ме ограничите в действията и думите ми, сте се объркали и това няма как да се получи”, закани се тя.  “Ако е да респектирате хората да не идват на срещи с опозицията и да изказват свободно мнението, това е посегателство върху основни човешки конституционни и демократични права”, възмути се лидерът на БСП.

Тя посочи, че не иска да чува обяснението, че МВР се грижи за сигурността на соцлидера, защото няма информация да е застрашена. “Ходя свободно сред хората, слава Богу, чувствам се добре там и нямам проблеми. Нямам нужда от това внимание на органите на МВР. Насочете тези пари, тази енергия там, където обещахте – полицаи във всяко село, а не полицаи след лидер на опозицията”, препоръча тя на премиера.

По думите й случващото се е грубо погазване на свободите и правата на гражданите и полицейщина от страна на властта, която се опитвала да се спаси с натиск, сплашване и наказание на инакомислещите български граждани. “Скъпи българи, не се страхувайте. Никой, ама никой, не може да ви отнеме правото, в рамките на закона, да мислите, говорите и действате различно от властта и от режима „Борисов“. Вие сте свободни хора. Дали ще живеем свободна държава, зависи от всеки от нас”, заключи Корнелия Нинова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране