29.07.2015 | 18:41
Парламентарната група на БДЦ се разпада
Шестима напускат, защото не искат да ги свързват с Христо Ковачки

6-има депутати от БДЦ ще обявят, че напускат парламентарната група и стават независими.

Те не са съгласни да минават в графата “хора на Ковачки”. Партията на енергийния бос се прекръсти от “Лидер” на БДЦ и така дублира името на парламентарната група. Наскоро пък 5-има депутати от групата, начело със съпредседателя й Светлин Танчев, лидер на движение “Бъдеще и развитие за България”, обявиха създаването на коалиция “Народен съюз”.

Непоредствено след това той и другата шефка на групата – д-р Красимира Ковачка, обсъждали да се промени името й, за да не минават всички под общ знаменател и да се уважи физиономията на всеки. Обсъждано било названието да стане “БДЦ – Народен съюз”, но до споразумение така и не се стигнало. Намерение да напуснат имат Танчев, Борислав Иглев и Георги Ковачев, както и лидерът на Земеделския народен съюз Румен Йончев и другият депутат от същата формация – зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов. 6-ият е единствен депутат, свързан все още официално с ББЦ, е Мартин Иванов.

Шестимата щели да депозират молбите си утре сутринта. ПГ на БДЦ остава с 8 депутати и не може да бъде група.  За да образуват нова група, или от БДЦ трябва да върнат 2-ма от напусналите, или пък излезлите да привлекат още 4-ма депутати и да дадат начало на нова фракция в парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране