27.02.2016 | 18:57
Пародия с Ненчев: Остава министър в името на народа и лапането
Всяка атака срещу него била атака и срещу БЗНС...

Министърът на отбраната Николай Ненчев е получил подкрепа от съпартийците си от БЗНС и няма да напусне поста си. Това става ясно от позиция на БЗНС, но не се доуточнява ще подпише ли той меморандума към коалиционното споразумение с ГЕРБ.

Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност, се казва в позицията.

От партията отчитат като успехи на Нечев разбиването на корупционни схеми в Министерството на отбраната, разсекретяването на досиетата на комунистическото военно разузнаване, извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането ѝ в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект и приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи.

В този смисъл оставката му не стои на дневен ред за БЗНС, съобщават от партията. Заявяваме, че всяка атака срещу лидера ни и министър на отбраната приемаме като атака срещу всеки един от нас, срещу БЗНС и РБ. Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на РБ, се казва още в позицията.

В петък стана ясно, че премиерът Бойко Борисов пръв е подписал меморандума към коалиционното споразумение. Част от партиите в РБ обаче имат сериозни резерви и не искат да подпишат документа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране