14.04.2018 | 20:12
Партията на Кунева напусна Реформаторския блок
СДС остават почти сами

ДБГ напусна Реформаторския блок. Това решение е взел Националният съвет на партията.

Така в РБ остават единствено СДС, БНД на доц. Борислав Великов и бившия здравен министър Петър Москов.

„Ще водим разговори с политически партии, които също смятат, че този феодален модел на управление на държавата и общините трябва да бъде спрян. ДБГ, обаче, внимава да не влезе в тактическа коалиция, защото нашата цел е да работим за по-широко обединение на демократично мислещите хора, не на партийни елити, каза председателят на ДБГ по време на пресконференция по темата. По думите му трябва да бъден създадено нещо, което да е по-добро от ГЕРБ и БСП, но освен това да бъде техен контрапункт.

До днешното решение се стигна, след като преди месец партията замрази членството си в РБ и даде ултиматум на останалите партии в коалицията да се обединят около три неща: искане за незабавна оставка на правителството, създаване на реформаторски общности по места и платформа „с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията“.

1 коментар

  1. Гражданин каза:

    Червената кукувица винаги когато е снасяла яйцата си в чужди гнезда, те са се оказвали запъртаци от които излиза само мърсотия. Имаме вече опит от нейната псевдо почтенност

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране