02.02.2017 | 17:41
Първо вето на президента Радев – върху Закона за концесиите!
За това го призоваха редица граждански организации

Президентът Румен Радев наложи първо вето – върху Закона за концесиите. Това той обяви в специално изявление за медиите на “Дондуков”2. Според него възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане.

“Днес наложих вето върху закона за концесиите. Той бе приет в последните часове на 43-тото НС с минимално мнозинство. Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и възможности за корупционни практики”, заяви президентът.

Президентът Радев изтъкна още, че законът за концесиите предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. “Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност“, заяви Радев.

По думите му възможните санкции от необнародването на закона са неизмерими с потенциалните рискове и щети от неговото прилагане. “Вярвам, че при бъдещото обсъждане на закона институциите ще подходят отговорно към обществото и бъдещите поколения“, каза още Румен Радев. За вето върху Закона за концесиите го призоваха редица граждански организации, които организираха протести. Тяхното притеснение беше, че държавата подарява правото на концесия да трае доживот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране