10.01.2020 | 20:03
Патриотите предлагат нов министър в понеделник
Очаква се коалиционният съвет да е в понеделник или вторник, а до края на седмицата кандидатурата да бъде утвърдена от парламента

Коалиционните партньори на ГЕРБ от „Обединени патриоти“ ще предложат нов министър на мястото на Нено Димов още в началото на новата седмица. Това обяви пред БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Очаква се коалиционният съвет да е в понеделник или вторник, а до края на седмицата кандидатурата да бъде утвърдена от Народното събрание.

Каракачанов определи задържането на Димов като излишно, като посочи, че иззетите при акцията документи били предоставени още през декември. Какъв беше смисълът от целия този екшън, на мен не е ясно. Смятам, че това отношение към него е несправедливо, допълни вицепремиерът. Нено Димов бе министър от квотата на ВМРО.

Припомняме, че малко след като стана ясно, че Димов е подал оставка, от прокуратурата го привлякоха като обвиняем по дело за безстопанственост. В качеството си на министър на околната среда и водите той е позволил да продължи подаването на вода за промишлени нужди към “Топлофикация” и “Стомана Перник”, макар нееднократно да е бил предупреждаван, че водата в язовир “Студена” е намаляла.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране