08.11.2023 | 10:55
Карадайъ разжалван до редови депутат…засега
Пеевски оглави парламентарната група на ДПС, Карадайъ стана редови депутат

Мустафа Карадайъ вече не е председател и на парламентарната група на ДПС. Допреди няколко седмици той бе единствен формален водач на групата. След това сподели властта с Делян Пеевски – двамата бяха произведени в съпредседатели. От днес обаче Карадайъ е само редови депутат. Това се вижда от новата информация на сайта на парламента.

Делян Пеевски пък става единствен председател на групата. Заместници в групата са Йордан Цонев, Халил Летифов, Хамид Хамид и Хатидже Георгиева.

Припомняме, че вчера Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка като председател на ДПС. Може да се прогнозира, че с голяма вероятност той ще напусне Народното събрание предвид унизителната ситуация за него в момента.

Пеевски засега не е коментирал новата си позиция. От доста време той играеше ролята на неформален говорител на движението. Той изразяваше позициите на ДПС по всички важни въпроси, актуални казуси и се намесваше от негово име при възникнали кризи – например, при протестите на миньори и енергетици, когато участваше като представител на партията при преговорите между управляващите и недоволните.

Вчера Пеевски съобщи лично пред медиите настъпилите промени на върховете на ДПС, свързани със завръщането на Доган като оперативен лидер. „Не е нищо особено“, коментира небрежно той ненадейната оставка на Карадайъ. Каза още, че Националният съвет на ДПС ще се събере на 17 ноември, за да реши кога да се проведе следващата Национална конференция – най-висшият форум на движението, на който трябва да бъде избран неговият нов оперативен лидер. Остава да видим дали това ще бъде самият Пеевски.

1 коментар

  1. Адам каза:

    За всяко Прасе идва Коледа….пардон Магнитски….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране