29.11.2018 | 0:01
Пеевски се разплати с Миролио чрез сградата на bTV
Цената на сделката е 65,55 милиона лева, но италианецът ще плати около 4,9 милиона
Чрез прехвърляне на сградата на bTV Делян Пеевски явно окончателно се е разплатил с Едоардо Миролио по поредицата сделки от пролетта на 2016 г. Тогава чрез различни свързани компании депутатът купи от италианеца с български паспорт 50% от “Техномаркет”, миноритарен дял в “Булгартабак” и 24.5 млн. евро вземане от “Дунарит”, пише “Капитал”.

Пеевски придоби сградата от 24 хил. кв.м в близост до Околовръстния път на София и пресечката му с бул. “България” за 2.8 млн. евро в сделка, сключена на 30 декември 2015 г. Тогава купувач беше семейната “Балканска медийна компания” (БМК), която беше собственик и на вестниците на депутата.

Според нотариалния акт за сделката последното прехвърляне на сградата на bTV е за космически звучащите 65.55 млн. лв. с ДДС. По-голямата част обаче явно е фиктивна и чрез нея се изчистват предишните задължения от Пеевски към Миролио. Според споразумението между продавача и купувача 49.7 млн. лв. (без ДДС) няма да бъдат ефективно платени, а ще бъдат прихванати за предишно задължение. Така реално Миролио е платил само 4 889 575 лв., или точно 2.5 млн. евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране